Rusia va lovi în locuri imprevizibile în această vară, avertizează şeful Gărzii Naţionale ucrainene

Oleksandr Pivnenko - şeful Gărzii Naţionale ucrainene
Oleksandr Pivnenko - şeful Gărzii Naţionale ucrainene (Screenshot - X)
Redacţia
25.04.2024

Trupele ruse vor lovi în zone neaşteptate ale frontului atunci când îşi vor desfăşura ofensiva de vară în Ucraina şi ar putea încerca să avanseze asupra oraşului Harkiv din nord-estul ţării, a declarat marţi comandantul Gărzii Naţionale ucrainene, Oleksandr Pivnenko, citat de Reuters.

Al doilea oraş ca mărime din Ucraina a fost bombardat de rachete şi drone în ultimele săptămâni, dar forţele de la Kiev vor fi pregătite să contracareze orice asalt, a adăugat acesta.

"Ne pregătim. Da, inamicul ne va face surprize neplăcute. Acesta va opera în zone în care nu ne aşteptăm. Dar nu îşi va atinge scopul", a declarat el pentru agenţia de presă ucraineană Liga.net.

Rusia a avansat în est, dar se aşteaptă ca ajutorul militar american, amânat de mult timp şi aprobat săptămâna aceasta, să ajungă în curând în Ucraina, ameliorând lipsa critică de muniţie şi apărarea aeriană.

Oficialii ucraineni afirmă că se aşteaptă la un atac rusesc la sfârşitul primăverii sau în vară şi că sunt de părere că Moscova vrea să cucerească oraşul Ceasiv Iar, important din punct de vedere strategic în est, până la 9 mai, când se marchează Ziua Victoriei sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial.

Pivnenko a declarat că prevede "unele dificultăţi" pentru trupele Kievului, dar că forţele ruse nu vor înregistra câştiguri decisive.

"Poate că vor reuşi să îndeplinească 10-15% din obiectivele lor. Dar aceasta nu va fi o victorie strategică".

El se aştepta ca trupele ruse să continue să lovească infrastructura critică a Harkivului, mare parte din aceasta fiind deja avariată sau distrusă de loviturile ruse, dar nu să captureze oraşul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor