Piedone anunţă că e căutat insistent de PSD: "Am primit mesaje de la mai multe persoane că ar fi bine să mă retrag şi să o susţinem acum pe doamna Firea"

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone (Facebook / Popescu.Piedone)
Ana Ion
24.04.2024

Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, că este contactat insistent de reprezentanţi ai PSD pentru a se retrage în favoarea Gabrielei Firea şi a ţinut să transmită, din nou, că nu se va retrage.

"Am primit mesaje de la mai multe persoane, inclusiv de la consilierii locali, că ar fi bine să mă retrag şi să o susţinem acum pe doamna Firea", a declarat Piedone, preluat de Aktual24, la Antena 3.

"Exclus să mă retrag din această cursă, este răspunsul lui Cristian Popescu Piedone. Cristian Popescu este preşedintele PUSL, candidatura sa s-a depus, exclus să mă retrag din această cursă", a mai declarat Piedone.

El a menţionat că liderul PSD, Marcel Ciolacu, care, reamintim, l-a invitat public să vină să-şi negocieze retragerea din cursa pentru Primăria Capitalei, nu l-a sunat.

Ciolacu a refuzat miercuri să recunoască faptul că l-a chemat la negocieri pe Piedone.

"Nu am cerut acest lucru (negocieri cu Cristian Popescu Piedone – n.r.) şi nici nu îmi permit să o fac. Eu am transmis un mesaj, împreună cu Gabriela Firea şi cu toţi colegii mei, primari de sector sau candidaţi pentru primăriile de sector, să vedem ce este mai important pentru bucureşteni şi mai puţin important pentru noi, ca oameni politici sau persoane fizice. Cred că în această echipa este locul şi dlui Cristian Popescu Piedone pentru a construi ceva pentru Bucureşti. (…) Locul dlui Cristian Popescu Piedone în această echipă nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul PSD Marcel Ciolacu i-a lansat, marţi, în public, lui Cristian Popescu Piedone o invitaţie la negocieri pentru ca acesta să îşi retragă candidatura.

"Fac un apel la un prieten de-al meu, la un prieten de-al fratelui meu, cunoştinţă de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone. Cred că în viaţă trebuie să ne aşezăm la masă, să nu avem orgolii şi să reuşim să construim ce este cel mai bine pentru Bucureşti.

(…) Sunt ferm convins că Piedone va primi mesajul meu şi împreună vom depăşi orgoliile şi vom trece la un mod în care trebuie să construim, să vedem cum scrie la Federaţia de Tenis, cum să servim mai bine pentru bucureşteni şi pentru România.

(…) Domnul Piedone este un primar foarte bun pentru Sectorul 5. Cred că vom putea să ne aşezăm la masa să închidem această discuţie privind sectoare şi primăria generală, spre binele Bucureştiului, nu spre binele personal”, a declarat Ciolacu în timpul ceremoniei de lansare a candidaturii lui Rareş Hopincă la Primăria Sectorului 2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor