Cinci suspecţi reţinuţi în dosarul de trafic de persoane şi viol în care e implicat şi un fost discipol al lui Bivolaru

(Facebook / politiaromana.ro)
Andrei Popescu
26.04.2024

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a cinci persoane în dosarul care vizează infracţiuni sexuale şi în care este implicat un instructor de yoga din Bucureşti, fost discipol al fostului lider MISA Gregorian Bivolaru.

“La data de 25.04.2024. procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 5 inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane (autorat şi complicitate). De asemenea, în sarcina unuia dintre inculpaţi s-a reţinut şi săvârşirea infracţiunii de viol”, a transmis DIICOT într-un comunicat.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate medii de stocare, telefoane mobile, laptopuri, înscrisuri, sume de bani în lei şi valută, precum şi alte mijloace de probă. A fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra a 10 imobile aparţinând membrilor grupării infracţionale organizate.

Totodată, DIICOT a mai transmis că, vineri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a 4 dintre inculpaţi şi a arestului la domiciliu faţă de un alt inculpat.

Joi, procurori DIICOT au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Liderul acestui grup infracţional este un fost discipol al fostului lider MISA Grigorian Bivolaru.

Fostul discipol a fost săltat de mascaţi şi e acuzat că a exploatat tinere în studiouri de videochat. De asemenea, acesta se pretindea “maestru spiritual” şi instructor de yoga, fiind invitat inclusiv la emisiuni TV unde vorbea despre yoga sau “tainele vieţii”, printre altele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor