Vulcanul indonezian Ruang erupe din nou. Autorităţile anunţă stare de alertă la cel mai înalt nivel

Vulcanul indonezian Ruang din largul insulei Sulawesi a erupt din nou marţi, aruncând cenuşă şi lavă în aer, 30 aprilie 2024 (Screenshot - X)
Redacţia
30.04.2024

Vulcanul indonezian Ruang din largul insulei Sulawesi a erupt marţi, aruncând cenuşă şi lavă, după ce o erupţie la începutul acestei luni a dus la evacuarea a sute de persoane şi la închiderea unui aeroport, relatează Reuters.

Centrul de Vulcanologie şi Atenuare a Riscurilor Geologice (PVMBG) din această ţară a ridicat nivelul de alertă la cel mai ridicat în urma erupţiei de dimineaţă, îndemnând locuitorii să nu se apropie de vulcan.

Insula Ruang din provincia Sulawesi de Nord are peste 800 de locuitori, dintre care majoritatea au fost evacuaţi în urma erupţiei de la începutul lunii aprilie. Deocamdată nu a fost clar câte persoane au mai fost evacuate marţi.

Agenţia de atenuare a dezastrelor din ţară nu a răspuns încă la o solicitare de comentarii.

Citiți și Erupţia unui vulcan indonezian forţează evacuări şi închiderea aeroporturilor [Video]

Imagini difuzate marţi pe reţelele de socializare, pe care Reuters nu le-a putut autentifica imediat, au arătat lava curgând în josul vulcanului, care se află la aproximativ 100 km de capitala provinciei Manado.

Autorităţile din domeniul transporturilor au închis temporar aeroportul din Manado după erupţia de la începutul acestei luni, iar căderile de pietre şi cenuşă au avariat case, forţând evacuarea unui spital din apropiere.

Autorităţile au coborât starea de alertă la nivelul 3 săptămâna trecută, înainte de a-l ridica din nou marţi la nivelul 4.

Indonezia se află pe aşa-numitul "Inel de Foc al Pacificului", o zonă cu activitate seismică ridicată în care se întâlnesc mai multe plăci tectonice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor