Patriarhia Română vrea să construiască un centru de activităţi cu tineretul. La ce valoare se ridică proiectul

Patriarhul Daniel (Facebook / Patriarhul-Daniel)
Andrei Popescu
09.05.2024

Patriarhia Română a lansat în SICAP un contract de 131 milioane lei pentru proiectare, construcţii şi asistenţă tehnică a unui centru de activităţi cu tineretul, denumit “Sfântul Ilie Tesviteanul”, care va fi amplasat în oraşul Pantelimon, de lângă Bucureşti. Proiectul beneficiază de finanţare europeană, fiind inclus în PIDS – Programul lncluziune şi Demnitate Socială 2021-2027, relatează Economedia.

Ofertele se deschid în 6 iunie.

Potrivit sursei citate, centrul se va face pe amplasamentul format din teren şi 13 corpuri clădire în degradare unde a funcţionat o unitate militară până în 2010 şi care este, în prezent, proprietatea Patriarhiei.

Centrul “Sfântul Ilie Tesviteanul” va fi un complex reprezentativ la nivel naţional, modern, ce are ca scop realizarea unui spaţiu pentru comunitatea de tineri şi copii, unde se vor desfăşura activităţi şi evenimente cultural-educative, sportive şi de recreere, cu spaţii atractive pentru tineri şi copii din toate mediile sociale din mediul rural şi urban din întreaga ţară.

De asemenea, din caietul de sarcini aferent licitaţiei reiese că, în cadrul acestui complex se vor putea organiza antrenamente, competiţii sportive, competiţii culturale, implementarea celor mai bune practici şi schimburi de idei constructive, iniţiere şi implementare proiecte noi. Activitatea Centrului se va desfăşoară atât la interior – în corpurile de clădire existente care se vor demola şi reconstrui, dar şi în cele noi care se propun a se construi, precum şi la exterior, pe zone de activităţi special amenajate.

Totodată, continuă site-ul citat, intervenţiile propuse pentru reamenajarea şi refuncţionalizarea amplasamentului din strada Răscoalei nr. 3- 5, oraşul Pantelimon, sunt următoarele:

A. Corpurile de clădire existente C1, C2, C3 şi C4 vor fi supuse demolării şi refacerii pe acelaşi amplasament şi vor avea următoarele funcţiuni:

– C1 – Bibliotecă cu ateliere didactice

– C2 – Teatru

– C3 – Cazare

– C4 – Restaurant şi cazare

– C5 – Centru de informaţie

– Corpul de clădire C6 se va demola.

B. Corpuri de clădire nou propuse:

B1 – Sală de conferinţe

B2 – Sală de sport

B3 – Anexă (depozitare, spălătorie, vestiare, grupuri sanitare)

B4 – Cabină de pază.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor