(P) Ghidul suprem pentru a economisi 40% (sau mai mult!) la facturile de electricitate. Sfaturi de la Lumini de Poveste!

Sediu Lumini de Poveste. (Lumini de Poveste)
Advertorial
20.02.2023

V-aţi săturat să plătiţi prea mult pentru electricitate? Nu sunteţi singur! Studii recente arată că o gospodărie din România cheltuieşte în medie între 4.000 şi 5.000 lei/an pe electricitate. Având în vedere costurile tot mai mari ale energiei, nu este de mirare că mulţi dintre noi caută modalităţi de a reduce facturile la electricitate. Din fericire, există multe strategii simple şi eficiente pe care le puteţi folosi pentru a economisi 40% (sau mai mult!) la facturile de electricitate. Acest ghid suprem vă va oferi toate sfaturile şi trucurile de care aveţi nevoie pentru a vă reduce costurile de energie electrică şi pentru a vă ajuta să economisiţi bani în fiecare lună. De la trecerea la aparate eficiente din punct de vedere energetic la învăţarea momentului în care să utilizaţi tehnici de economisire a energiei, acest ghid vă va arăta cum să vă reduceţi facturile de electricitate şi să începeţi să economisiţi bani chiar de astăzi.

Înţelegerea facturii de energie electrică

Înţelegerea facturii de energie electrică este esenţială atunci când doriţi să vă reduceţi costurile cu energia electrică. Există numeroase măsuri pe care le puteţi lua pentru a vă reduce facturile de electricitate, dar este important să înţelegeţi de unde provin banii, astfel încât să puteţi ţinti cele mai bune zone pentru a reduce costurile. Înţelegerea facturii de electricitate vă va ajuta să identificaţi unde puteţi economisi cei mai mulţi bani. Să analizăm un exemplu pentru un client căruia i se facturează 500 de lei pe lună pentru electricitate. Dacă presupunem o medie de 1,3 lei/kwh, aceasta ar însemna aproximativ un consum lunar de 384 kwh. După cum probabil ştiţi, costul este plafonat la 0,80 lei/kwh doar dacă aveţi un consum lunar mai mic de 255 kwh, dacă acesta depăşeşte, costul pe kwh creşte la 1,3 lei pe kwh.

Treceţi la aparate eficiente din punct de vedere energetic

Unul dintre cei mai importanţi paşi pe care îi puteţi face pentru a vă reduce factura de electricitate este să treceţi la aparate eficiente din punct de vedere energetic. Atunci când încorporezi în locuinţa ta aparate mai eficiente din punct de vedere energetic, îţi vei reduce semnificativ factura de electricitate şi, în multe cazuri, vei reduce şi emisiile de carbon. Atunci când treceţi la aparate mai eficiente din punct de vedere energetic, veţi obţine beneficii incredibile, inclusiv costuri reduse, o mai bună eficienţă energetică şi emisii reduse.

Electrocasnicele eficiente din punct de vedere energetic sunt mai scumpe decât omologii lor neeficienţi. Cu toate acestea, prin trecerea la aparate eficiente din punct de vedere energetic, vă puteţi reduce factura de electricitate şi, în multe cazuri, puteţi, de asemenea, să vă reduceţi emisiile şi amprenta de carbon. Electrocasnicele eficiente din punct de vedere energetic au, de obicei, un rating de eficienţă energetică mai bun decât omologii lor mai puţin eficienţi. De exemplu, frigiderele eficiente din punct de vedere energetic au, de obicei, un indice de eficienţă de 0,95. Un frigider mai puţin eficient, pe de altă parte, are de obicei un rating de 0,65. După cum puteţi vedea, trecerea la un frigider eficient din punct de vedere energetic vă poate reduce semnificativ factura de electricitate.

Când vine vorba de trecerea la aparate mai eficiente din punct de vedere energetic, nu vă concentraţi doar pe frigidere. Aruncaţi o privire la întreaga dvs. gamă de aparate şi asiguraţi-vă că schimbaţi aparatele ineficiente cu modele mai eficiente.

Folosiţi tehnici de economisire a energiei

Când vine vorba de reducerea facturii de electricitate, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteţi face este să folosiţi tehnici de economisire a energiei. Multe dintre aceste tehnici sunt gratuite, în timp ce altele vă pot costa doar câţiva bănuţi pe zi. Tehnicile de economisire a energiei se împart în două categorii principale:

  • Operaţionale

  • Comportamentale

Tehnicile operaţionale sunt lucruri pe care le faceţi şi care au un impact direct asupra facturii de energie electrică. Unele dintre cele mai eficiente tehnici operaţionale includ:

  • Trecerea la becuri cu LED sau la lustre LED - Becurile cu LED sau lustrele LED sunt cele mai eficiente de pe piaţă şi au şi o serie de alte avantaje, inclusiv o durată de viaţă mai lungă şi costuri mai mici. LED-urile au, de asemenea, o eficienţă energetică incredibilă. Dacă treceţi la becurile cu LED sau la lustrele cu LED, nu numai că veţi reduce factura de electricitate, dar veţi reduce drastic şi amprenta de carbon. Puteţi achiziţiona lustre LED care vă vor ajuta să vă reduceţi consumul de energie electrică direct din acest link https://luminidepoveste.ro/categorii/iluminat-interior/lustre-led/

  • Schimbarea maşinii de spălat/uscător - Majoritatea oamenilor nu sunt deloc conştienţi de faptul că maşina lor de spălat/uscător consumă o cantitate semnificativă de energie. Dacă treceţi la o maşină de spălat/uscător mai eficientă din punct de vedere energetic, vă veţi reduce semnificativ factura de electricitate.

  • Instalarea unui termostat inteligent - Dacă aveţi mai multe aparate electrocasnice în casă, instalarea unui termostat inteligent vă poate ajuta să identificaţi care dispozitive consumă cea mai multă energie. Atunci când identificaţi aparatele care consumă multă energie, puteţi lua măsuri pentru a le reduce consumul.

  • Treceţi pe candelabre LED, cele cu becuri incandescente sunt consumatoare de energie electrică într-un mod tradiţional nefavorabil. În general, candelabrele LED consumă între 70% şi 90% mai puţină energie decât cele tradiţionale şi au o durată de viaţă mult mai lungă, ceea ce înseamnă că trebuie înlocuite mult mai rar. Acest lucru face ca modelele cu LED să fie mai economice pe termen lung, deoarece economisesc energie şi bani prin reducerea facturii de energie electrică şi prin evitarea costurilor de înlocuire frecventă a becurilor.

Tehnicile comportamentale sunt lucruri pe care le faceţi şi care au un impact indirect asupra facturii de electricitate. Unele dintre cele mai eficiente tehnici comportamentale includ:

  • Opriţi aparatele nefolosite - Faptul că lăsaţi calculatorul sau televizorul pornit când nu le folosiţi reprezintă o risipă uriaşă de energie. Dacă vă opriţi dispozitivele atunci când nu le folosiţi, vă veţi reduce dramatic factura de electricitate.

  • Opriţi luminile când părăsiţi camera - Mulţi oameni nu sunt deloc conştienţi că irosesc energie atunci când lasă luminile aprinse în casele lor. Dacă stingeţi luminile atunci când părăsiţi camera, veţi reduce semnificativ factura de electricitate.

Reduceţi utilizarea dispozitivelor electronice

Una dintre cele mai eficiente modalităţi de a vă reduce costurile cu energia electrică este reducerea utilizării dispozitivelor electronice. Unele dintre cele mai importante dispozitive electronice care trebuie reduse sunt:

  • Televizorul – Oamenii, în medie, petrec aproximativ şase ore în fiecare zi uitându-se la televizor. Dacă aţi putea elimina două dintre aceste ore, aţi economisi aproximativ 50 de lei pe lună la factura de electricitate.
  • Aerul condiţionat - majoritatea aparatelor de aer condiţionat sunt lăsate pornite atunci când nu sunt folosite. Atunci când opriţi aerul condiţionat când nu sunteţi în încăpere veţi reduce semnificativ factura de electricitate.
  • Calculatorul – Oamenii, în medie, petrec şase ore în fiecare zi pe calculator. Dacă aţi putea elimina două dintre aceste ore, v-aţi reduce semnificativ factura de electricitate.

Izolaţi-vă casa

O altă modalitate simplă şi eficientă de a vă reduce factura de electricitate este să vă izolaţi casa. Izolarea casei dvs. va reduce drastic cantitatea de căldură pierdută din locuinţa dvs. şi, ca urmare, veţi reduce semnificativ cantitatea de energie pe care o utilizaţi. În cele mai multe cazuri, o îmbunătăţire a izolaţiei vă va costa între 2.500 şi 5.000 de lei. Dacă reuşiţi să instalaţi un strat suplimentar de izolaţie în podul casei, vă veţi reduce factura de electricitate foarte mult.

Investiţi în energie solară

Pe lângă trecerea la aparate electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic şi reducerea utilizării dispozitivelor electronice, vă puteţi reduce semnificativ factura de electricitate investind în energie solară. Mulţi oameni au impresia greşită că instalarea panourilor solare este un proces foarte scump şi necesită multă întreţinere. Cu toate acestea, pur şi simplu nu este cazul. Adevărul este că majoritatea oamenilor pot pune în aplicare cu uşurinţă strategii simple care le vor permite să economisească cu uşurinţă bani din factura lor. În cele mai multe cazuri, va fi nevoie doar de câteva minute din timpul dumneavoastră, precum şi de o mică investiţie de bani pentru a începe. În primul rând, este important să înţelegeţi cum funcţionează energia solară. Soarele ne furnizează energie, iar energia produsă se numeşte "energie fotovoltaică". Această energie este aceeaşi energie care este folosită în soare, doar că într-o formă diferită.

Monitorizaţi consumul de energie electrică

În cele din urmă, ar fi greşit din partea noastră să încheiem acest ghid fără să vă reamintim să vă monitorizaţi consumul de energie electrică. Cel mai bun mod de a vă asigura că nu consumaţi prea multă energie electrică este să vă monitorizaţi în mod regulat consumul de energie electrică şi să vă asiguraţi că aveţi sisteme de monitorizare a energiei electrice.

Monitorizarea consumului de energie electrică are numeroase beneficii, printre care:

  • Reducerea costurilor - Monitorizarea consumului de energie electrică poate ajuta la identificarea dispozitivelor sau sistemelor care consumă prea multă energie, ceea ce permite utilizatorilor să ia măsuri pentru a reduce costurile cu energie electrică.

  • Îmbunătăţirea eficienţei energetice - Monitorizarea consumului de energie electrică poate ajuta la identificarea dispozitivelor sau sistemelor care sunt ineficiente şi să ia măsuri pentru a îmbunătăţi eficienţa lor energetică.

  • Protejarea mediului - Reducerea consumului de energie electrică poate contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi la protejarea mediului înconjurător.

  • Îmbunătăţirea siguranţei - Monitorizarea consumului de energie electrică poate ajuta la identificarea problemelor de siguranţă, cum ar fi sursele de incendiu, şi să ia măsuri pentru a le rezolva.

  • Companie: LUMINI DE POVESTE S.R.L.

  • Adresă: Bulevardul Uverturii, nr. 159, Sector 6, Bucureşti

  • Telefon: 40 761 999 761

  • Email: contact@luminidepoveste.ro

  • Oraş: Bucureşti

  • Ţară: România

  • Website/URL: https://luminidepoveste.ro/

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor