(P) 24 de idei de hobby-uri de încercat în anul 2024

Hobby-uri (Libra)
Advertorial
29.04.2024

Pentru cei care iubesc căldura, se poate spune că anul 2024 abia începe. De la începutul lunii mai şi până spre finalul lui octombrie, hobby-urile indoor pot fi completate sau chiar înlocuite de activităţile de timp liber desfăşurate în exterior.

Iată 24 de moduri în care te poţi relaxa atunci când ai câteva ore la dispoziţie:

Pescuitul. Pescarii amatori abia aşteaptă să se poate instala din nou pe malul bălţii, înainte de răsăritul soarelui. Dacă nu ai pescuit până acum, ar trebui să încerci, ca să vezi cât de liniştitor este. Ai nevoie doar de o undiţă, momeală şi multă răbdare.

Drumeţiile. Una dintre cele mai frumoase părţi ale lunilor călduroase este că te poţi aventura pe cărări de munte, pentru a observa natura în toată splendoarea ei. În cazul în care nu ai experienţă, este bine să mergi într-un grup mai mare.

Kartingul. Lasă adrenalina să curgă prin vene şi simte-te ca Lewis Hamilton la bordul unui kart. Este o experienţă cât se poate de frumoasă. Poţi concura împotriva prietenilor într-un sport cu riscuri minime în ceea ce priveşte siguranţa.

Jocurile online. În hamac şi în şezlong pot fi desfăşurate şi alte activităţi de relaxare, cum ar fi practicarea jocurilor online, pe telefon sau pe tabletă. Unii preferă să se distreze într-un casino online, în timp ce alţii joacă table şi şah cu adversari aflaţi la distanţă.

Înotul. Înotul este unul dintre cele mai benefice sporturi pentru dezvoltarea armonioasă a corpului, apoi pentru menţinerea într-o formă fizică ideală. Este şi o activitate terapeutică, pentru diverse afecţiuni ale coloanei vertebrale.

Campingul. Este un hobby specific pentru perioada în care temperaturile nu mai scad sub 10 grade nici măcar noaptea. Îmbină utilul (te costă mai puţin decât cazarea la un hotel sau la o pensiune) cu plăcutul (poţi avea parte de distracţii specifice, precum organizarea unui foc de tabără).

Călătoriile. Se spune că în viaţa este important să vezi cât mai multe locuri. Bifează atracţiile turistice din România, dar încearcă şi să vizitezi măcar o ţară străină pe an, pentru a lua contact cu alte culturi.

Fotografia. Orice ieşire din casă poate prilejui imagini pe care ai vrea să le vezi mereu în faţa ochilor. Acest lucru este posibil, cu ajutorul fotografiei. În ziua de astăzi este simplu: scoţi telefonul din buzunar, atingi de câteva ori ecranul şi completezi arhiva personală.

Pictura. Combină mai multe hobby-uri. Călătoreşte la munte, fă o drumeţie până într-un poiană, campează şi instalează-ţi şevaletul pentru a imortaliza pe planşă peisajul din jur. Dacă este un râu în apropiere, poţi să şi pescuieşti.

Grădinăritul. Faptul că stai la apartament nu te poate împiedica să grădinăreşti. Există cu pomi care cresci în ghiveci, de la piersici până la lămâi sau portocali. În cazul în care spaţiul este mai restrâns, te poţi mulţumi cu flori şi cu plante aromatice.

Tâmplăria. Este tot mai răspândit conceptul DIY (Do It Yourself), în traducere „Fă lucrurile singur”. E o idee să îţi petreci timpul liber fabricând o masă de lemn, din materiale pe care le găseşti la orice magazin de bricolaj.

Puzzle-urile. De la copiii de doi ani până la vârstnici, toată lumea se poate distra punând cap la cap piesele unui puzzle. Sunt astfel de jocuri care au mii de piese, ce pot fi rezolvate în zile întregi în care îţi pui mintea şi răbdarea la contribuţie.

Căţăratul. Forma fizică se poate menţine şi prin practicarea căţăratului. Spre deosebire de alte hobby-uri, această activitate prezintă un factor de risc ridicat. Este bine să începi cu provocări simple şi să fii tot timpul asigurat împotriva căderii în gol.

Maratoanele. Vara şi toamna sunt organizate multe maratoane în oraşele mari. Îţi recomandăm să începi să te antrenezi, prin alergări prelungite în parc. Când ajungi la un anumit nivel, poţi participa la evenimente celebre de profil, precum maratonul de la Boston, sau cel de la Berlin.

Astrologia. Vara putem sta afară fără probleme toată noaptea. Este momentul ideal să studiem rânduirea stelelor cu ochiul liber, sau printr-un telescop. Poţi lua şi câteva lecţii de astrologie, ca să ştii exact ce să urmăreşti.

Scrisul. Scrisul este o activitate care se desfăşoară cu mai mare eficienţă în aer liber. O vacanţă petrecută la o cabană, la munte, poate reprezenta un punct de pornire pentru o carieră extraordinară de scriitor, sau de poet.

Jocurile în natură. Sportul în natură, sau alte jocuri ale copilăriei, cum ar fi „v-aţi ascunselea” sau „vânătoarea de comori” sunt activităţi perfecte pentru vacanţă sau pentru weekend. Fiecare oraş are cel puţin un parc mai mare în care te poţi distra în voie cu familia şi cu prietenii.

Cititul.Este un hobby care se pretează pe tot timpul anului, dar parcă are alt farmec atunci când citeşti într-un hamac la munte, sau pe un şezlong, la plajă. Chiar şi pe balcon parcă este mai relaxant, întrucât creierul reacţionează altfel când este bine oxigenat.

Gătitul. Arta culinară este de aprofundat în orice perioadă a anului. Gătitul relaxează şi aduce satisfacţii pe mai multe niveluri, mai ales când experimentezi o reţetă complicată şi îţi iese de nota zece.

Coloratul. Este un alt hobby pentru toate vârstele. Există cărţi de colorat şi pentru adulţi, iar psihologii au indicat că această activitate are o eficienţă deosebită în alungarea stresului şi a sentimentului de anxietate.

Gadget-urile. Dacă îţi place să fii mereu la curent cu tehnologia modernă, poţi deveni expert în gadget-uri. Monitorizează site-urile de profil şi mergi la expoziţii. Creează propriul blog sau vlog de tehnologie şi arată-le tuturor cum testezi noutăţile de pe piaţă.

Meditaţia. Meditaţia este esenţială pentru echilibrarea şi fluidizarea energiilor din corp. Are beneficii mari atât pentru starea de spirit, cât şi pentru starea fizică, iar pentru o sesiune nu este nevoie decât de un metru pătrat şi de câteva minute de linişte.

Cursurile online. Sunt multe hobby-uri de dezvoltare personală. Printre ele, cursurile online, ce pot fi urmate de acasă şi vizează domenii foarte variate, de la frumuseţe şi îngrijire personală până la electronică şi instalaţii sanitare.

Voluntariatul. Activităţile de voluntariat sunt apreciate şi necesare. Găseşti oricând un proiect în care să te implici. Totul este să ai timp liber şi voinţa de a ajuta. De exemplu, te poţi alătura unui ONG care strânge gunoaiele aruncate de oameni în natură sau care plantează copaci. Te relaxezi şi socializezi în timp ce salvezi planeta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor