Jannik Sinner ajunge la recordul de 14-0 în acest sezon, după ce l-a învins pe Struff la Indian Wells

Jannik Sinner (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
11.03.2024

Jannik Sinner rămâne neînvins în 2024: victoria de duminică, 6-3, 6-4 în turul al treilea, în faţa germanului Jan-Lennard Struff, la BNP Paribas Open, i-a ridicat recordul sezonului la 14-0. Dar nicio victorie din această serie nu a venit atât de repede ca acest ultim triumf care l-a trimis în optimi la Indian Wells.

Italianul, campion în Australia şi la Rotterdam în acest an, a avut nevoie de doar 74 de minute pentru a-l învinge pe numărul 25 mondial, cel mai scurt timp de care a avut nevoie în meciuri complete pentru a se impune în acest sezon. Actualul nr. 3 în clasamentul PIF ATP a fost o maşină perfectă duminică.

Performanţa sa a fost scurtă în mare parte datorită salvării celor trei mingi de break cu care s-a confruntat şi a agresivităţii incredibile care i-a permis chiar să câştige un game (al patrulea game al setului secund) în 96 de secunde şi să înscrie trei lovituri câştigătoare din cele 27 de lovituri câştigătoare pe care le-a totalizat în meci. Mai mult, a combinat această agresivitate cu multă precizie. Nu e de mirare că a făcut doar cinci greşeli neforţate.

"Am încercat să câştig încredere şi, evident, am încercat să servesc foarte bine sub presiune, ceea ce am făcut foarte bine astăzi", a declarat Sinner, care nu a pierdut încă niciun break în acest turneu, după ce l-a învins în primul meci pe australianul Thanasi Kokkinakis în doar 81 de minute.

Italianul, în vârstă de 22 de ani, a câştigat acum ultimele 17 meciuri şi 27 din ultimele 28. Singurul jucător care l-a învins în acest interval a fost Novak Djokovic, pe care l-a învins de trei ori în aceeaşi perioadă. Următorul său adversar va fi localnicul Ben Shelton, care vine după o victorie cu 7-6(5), 3-6, 7-6(5) în faţa argentinianului Francisco Cerundolo. Bilanţul dintre cei doi este de 1-1.

Forma sa de la finalul sezonului trecut îl face să se afle în prezent pe locul 2 în clasamentul live şi are mari şanse de a-l detrona pe Carlos Alcaraz de pe locul 2 în clasamentul PIF ATP după acest eveniment.

Spaniolul a fost şi el unul dintre câştigătorii zilei de duminică, învingându-l pe Felix Auger Aliassime. O eventuală întâlnire între Alcaraz şi Sinner în semifinale, la fel ca la ediţia din 2023, când spaniolul s-a impus, va defini vârful clasamentului: cel care se va califica în finală va apărea de luni pe locul 2 în clasamentul PIF ATP.

În total, trei membri ai Top 5 au concurat duminică în deşert. Cel de-al treilea dintre ei, Andrei Rublev, nu a reuşit să se alăture lui Alcaraz şi Sinner în lotul de calificare pentru optimi. Numărul 5 în clasamentul PIF ATP a cedat cu 6-4, 6-4 în faţa cehului Jiri Lehecka, cap de serie numărul 32 şi următorul adversar al grecului Stefanos Tsitsipas, care l-a învins pe favoritul local Frances Tiafoe (6-3, 6-3), informează ATP Tour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor