Gocta, cascada secretă din jungla peruviană a Amazonului (video)

Pierdută în jungla peruviană a Amazonului, timp de secole marea Cascadă Gocta a fost cunoscută doar de locuitorii din satul vecin care poartă acelaşi nume.
Cascada Gocta, Peru
Cascada Gocta, Peru (Print screen YouTube)

O descoperire făcută din întâmplare. Existenţa cataractei Gocta a fost necunoscută lumii până în 2006, când, în timpul unei călătorii, un explorator german, Stefan Ziemendorff, a ajuns la una dintre cele mai mari minuni naturale, ascunsă lumii timp de secole.

O descoperire care nu se află în zonele neexplorate din Antarctica, nici în colţurile cel mai uitate din Congo sau în munţii inaccesibili din Papua Noua Guinee, ci la doar 26 km de Chachapoyas, Peru, un oraş centenar cu 35.000 de locuitori. Ziemendorff, a reuşit să depăşească reticenţa localnicilor de a localiza ceea ce astăzi este considerată una dintre cele mai înalte cascade din lume.

Gocta
Gocta (Print screen YouTube)

Legenda spune că Gocta este protejată de o frumoasă sirenă blondă, care trăieşte în apele sale şi care blestemă pe oricine îndrăzneşte să se apropie de nava sa de aur pe care o protejează cu ajutorul unui şarpe gigant. Acesta este motivul pentru care localnicii, timp de secole, nu au riscat să se apropie de impresionanta cădere de apă de 771 de metri.

În prezent, marea Cascadă Gocta a devenit o atracţie turistică deosebită a regiunii, care a schimbat viaţa tuturor fermierilor din zonă. Cu avantajele şi dezavantajele sale. Se pierde magia dar se câştigă ceva bani în plus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură