Drulă: Astăzi, Iohannis, Ciolacu şi Ciucă au dat liber la hoţie

Cătălin Drulă (USR)
Ana Ion
10.05.2024

Liderul USR, Cătălin Drulă, a critica dur faptul că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea care dezincriminează faptele de evaziune fiscală cu un prejudiciu mai mic de un milion de euro, dacă acesta este acoperit integral majorat cu 15%.

Potrivit lui Drulă, controversata lege iniţiată de Ciolacu şi Ciucă este o lege de zece ori mai rea decât ce a putut gândi Liviu Dragnea.

Redăm postarea lui Drulă.

"Preşedintele trădător s-a grăbit să promulge legea care aduce marea amnistie pentru evazionişti.

Legea lui Ciolacu şi Ciucă este o lege de zece ori mai rea decât ce a putut gândi Liviu Dragnea. Începând de astăzi, dacă cineva face evaziune de până într-un milion de euro şi este prins, dă banii înapoi şi a scăpat.

Este o invitaţie la hoţie din partea clanului politic PSD-PNL, patronat de Klaus Iohannis.

USR a trimis preşedintelui Iohannis 17 pagini cu argumente juridice pentru care această lege trebuie întoarsă în Parlament şi respinsă. Nu a contat dreptatea. Pentru PSD şi PNL e mai important să fure, să îşi scape prietenii de închisoare, pentru că multe dintre dosarele de evaziune ar putea fi închise.

Astăzi, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au dat liber la hoţie. Pe 9 iunie, vine nota de plată pentru ticăloşia lor. Îi oprim la vot şi construim o Românie Modernă!", scrie, pe Facebook, Drulă.

Actul normativ promulgat de Iohannis dezincriminează evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro dacă evazionistul plăteşte în 30 de zile de la finalizarea controlului ANAF. În cazul în care e plătit până la primul termen de judecată, indiferent de valoarea prejudiciului, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.

Proiectul de lege îi scapă pe evazioniştii care produc prejudicii sub un milion de euro dacă plătesc prejudiciul plus 25% în timpul urmăririi penale începute de către procurori.

Legea a fost trecută pe repede înainte în Parlament în decembrie 2023, în stilul consacrat al partidelor la putere, mai exact în prag de sărbători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor