Discursul lui Simion, întrerupt la Antena 3 după ce acesta a spus că "Dan Voiculescu a furat banii Securităţii"

George Simion (Captură video)
Loredana Diacu
10.05.2024

Antena 3 a difuzat joi seara, în cadrul unei emisiuni, şi o parte a discursului ţinut de George Simion cu prilejul lansării oficiale a campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie. Discursul a fost întrerupt brusc de producătorii care, probabil, nu vizionaseră anterior imaginile, în momentul când Simion a declarat că mogulul Antenelor, Dan Voiculescu, a furat banii fostei Securităţi ceauşiste, relatează Aktual24.ro.

"Dacă era după unii din presă, ce vedeţi voi aici spuneau că e o invenţie şi că noi suntem nişte holograme. Astea sunt televiziunile mogulilor miluiţi. Au venit unii la mine să încerce să îmi spună să o las mai moale că am crescut cam mult. I-am întrebat "cine sunteţi voi?" şi mi-au răspuns că sunt stăpânii lumii. Ia nu mai fiţi voi stăpânii lumii, pentru că noi, românii, nu ne-am uitat străbunii! Spiritele lui Vlad Ţepeş, lui Mihai Viteazul, lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi a lui Mircea cel Bătrân trăiesc încă în adâncul nostru şi ne dau puterea să luptăm pentru dreptate în ţara noastră!

Suntem mulţi, uniţi şi puternici. Şi avem aici cea mai tânără şi capabilă echipă. Avem un om pe care bucureştenii îl vor vota. Îl avem pe Mihai Enache, omul de AUR pentru Bucureşti. Pe cine să voteze bucureştenii? Pe Burduja care a furat banii de la Bancorex? Să voteze cu Dan Voiculescu care a furat banii securităţii prin Crescent? Să voteze PUSL care foloseşte bâta politica televizată ca să influenţeze electoratul? Nu! Este timpul pentru o nouă clasă politică", a declarat Simion, moment în care imaginile s-a întrerupt brusc, probabil celor din platou fiindu-le teamă că, în goana lui după voturi, Simion spune şi alte lucruri neplăcute despre "Varan".

Reamintim că presa a relatat, de-a lungul anilor, că Dan Voiculescu şi-a clădit imperiul media pe banii fostei securităţi ceauşiste. În 2014 de exemplu, o investigaţie Rise Project îşi propune să arate cum a devenit Dan Voiculescu "oligarhul" de astăzi, în baza relaţiilor cu fosta Securitate a regimului Ceauşescu.

Potrivit jurnaliştilor Rise Project care afirmă că au consultat zeci de documente din arhive şi baze de date ale mai multor ţări, averea lui Dan Voiculescu a fost clădită având la temelie banii firmei Crescent Austria, firmă care, la rândul ei, "îşi găseşte rădăcinile în colaborarea lui Dan Voiculescu cu Securitatea".

Deşi Dan Voiculescu, patronul Antenei 3, a negat cu obstinaţie de-a lungul anilor legăturile dintre Crescent şi Securitate, RISE Project susţine că a găsit documente care arată că filiala din Austria a Crescent a fost înfiinţată de către un cetăţean german a cărui racolare a fost propusă Securităţii de însuşi Voiculescu.

Dacă trecutul lui Voiculescu de informator al fostei securităţi este deja cunoscut după ce Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a dezgropat legăturile acestuia cu Securitatea şi instanţa a decis că acesta a colaborat cu aparatul represiv ceauşist, despre cum şi-a făcut mogulul averea şi şi-a clădit imperiul financiar, rămân încă nedesluşite. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor