Cu cât vor creşte pensiile românilor în această vară? Şefa Muncii: Avem acel program. Toate vor fi recalculate

Bancnotă de 100 de lei (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
29.04.2024

Ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat duminică, la România TV, că softul care va recalcula pensiile tuturor românilor a ajuns la Casa Naţională de Pensii Publice şi va urma să fie folosit în curând la cea mai înaltă capacitate.

De asemenea, Bucura-Oprescu a transmis că, în septembrie, toţi românii, indiferent de tipul de pensie, vor primi o majorare a indemnizaţiei oferite de stat, adăugând că plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în perioada verii, iar în septembrie vor ajunge pensiile recalculate şi taloanele.

“Deja CNPP au semnat contractele pentru acel soft, avem acel program, acea aplicaţie informatică ce vor calcula pensiile tuturor românilor pe baza noii formule de calcul. Toate pensiile vor fi recalculate, indiferent de pensie. Nu aţi avut încredere în noi să fim gata la timp. În lunile iunie, iulie, august deciziile vor ajunge la toţi pensionarii. În luna mai deja vom începe acest proces de recalculare. Plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în perioada verii iar în septembrie vor ajunge pensiile recalculate şi taloanele. Nicio pensie nu va scădea, se va menţine cuantumul cel mai favorabil. Dacă ai muncit la fel şi ai cotizat la fel, chiar dacă ai ieşit pe altă lege, chiar dacă eşti femeie sau bărbat”, a precizat ministra.

În plus, Bucura-Oprescu s-a referit şi la declaraţiile ministrului Economiei şi Finanţelor, Marcel Boloş, potrivit cărora nu ar fi suficienţi bani pentru majorarea tuturor pensiilor:

“Avem banii pentru pensii în bugetul de stat, sunt prevăzuţi, nu există niciun fel de dubiu că avem banii. Pensionarii pot să stea liniştiţi că angajamentul Guvernului Ciolacu este un angajament ce va fi dus până la capăt. Noua lege este una sustenabilă, au fost colectate date de la Banca Mondială. Avem, foarte clar, pe bugetul pe 2024, banii pentru momentul recalculării care va aduce creşteri la pensiile românilor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor