Ciolacu: Când ţipă câte unul pe stradă sau la TV, trebuie să le răspundem că România se prăbuşeşte fără fondurile europene

Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
10.05.2024

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în timpul unei dezbateri, că, fără fondurile UE, România se va prăbuşi, adăugând că “bătutul cu pumnul” în masa Comisiei Europene nu este o metodă care reprezintă poporul român.

“Eu, ce îmi doresc în primul şi în primul rând este o normalitate europeană. Încă ne chinuim să găsim, politic, acea stare care să creeze o normalitate în România. Calea cu populismul, calea cu bătutul… trebuie să mergem la Bruxelles, unde să batem cu pumnul în masă ca să obţinem anumite lucruri sau să ne facem auziţi, sau poate să facem vreun miting în faţă la Comisie, sau la Consiliu… nu reprezintă pe nimeni şi nu reprezintă mai ales un popor cum este România”, a precizat prim-ministrul.

De asemenea, Ciolacu a afirmat că politicienii români trebuie să fie “mai serioşi, mai uniţi” şi că forţele democratice trebuie să fie o “voce unitară în afara României, mai ales în interiorul Uniunii Europene unde, până acum, prea mult timp am stat într-o defensivă”.

“Întotdeauna ne-am dus cu lecţiile nepregătite, ne-am dus fără să ştim foarte clar ce ne dorim iar pe urmă am încercat să reparăm cu toţii ceea ce noi singuri am semnat şi ne-am asumat în faţa Comisiei Europene, a Uniunii Europene. Acest lucru trebuie să înceteze, disputele politice, repet, între forţele democratice, trebuie să se desfăşoare pe teritoriul României. Avem o justiţie consolidată, o democraţie consolidată şi din acest moment trebuie să intrăm într-o zonă de construcţie pentru România”, a continuat el.

Totodată, Ciolacu a discutat despre importanţa fondurilor europene, precizând că cea mai importantă componentă din PNRR este reprezentată de “reforme”:

“Sustenabilitatea economică a României, în acest moment, se bazează pe fondurile europene. Şi trebuie să înţelegem. Şi când ţipă câte unul pe stradă, sau la televizor, sau în Parlament, trebuie să le răspundem foarte clar că România se prăbuşeşte dacă nu mai are acces la fondurile europene şi dacă nu implementează reformele din Uniunea Europeană. Cu toţii ne-am dorit o ţară ca afară. Eu sunt unul dintre cei care, la aderare şi după Revoluţie, cel mai important lucru a fost să merg în străinătate. În acest moment, marea parte a investiţiilor vin din Uniunea Europeană”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor