Agenţia americană de sănătate (CDC) a găsit dovezi că vaccinurile COVID-19 au provocat decese

Un angajat face inventarul coşciugelor la o firmă de pompe funebre, New York, 29 aprilie 2020 (Spencer Platt/Getty Images)
Zachary Stieber
02.05.2024

Oficiali de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA au găsit dovezi că vaccinurile anti-Covid de la Pfizer-BionTech şi Moderna au provocat mai multe decese înainte de a susţine că nu există dovezi care să asocieze vaccinurile cu vreun deces, a aflat The Epoch Times.

Angajaţii CDC au depus eforturi pentru a depista informaţiile privind decesele raportate după vaccinare şi au aflat că miocardita - sau inflamaţia inimii, un efect secundar confirmat al vaccinurilor - a fost menţionată pe certificatele de deces şi în autopsiile unora dintre decese, potrivit unui dosar intern obţinut de The Epoch Times.

Miocardita a fost, de asemenea, descrisă ca fiind cauzată de vaccinare într-o serie de decese.

În alte cazuri, lucrătorii CDC au constatat că decesele corespundeau definiţiei agenţiei pentru miocardită, că pacienţii au început să prezinte simptome în termen de 42 de zile de la administrarea unei doze de vaccin şi că persoanele decedate nu prezentau simptome legate de virus.

Oficialii spun că, după 42 de zile, o posibilă legătură între vaccin şi simptome este slabă, iar ei menţionează decesele survenite după vaccinare ca nefiind legate între ele, dacă pot găsi posibile cauze alternative.

Având în vedere aceste trei caracteristici, este "absolut" sigur să spunem că vaccinurile au cauzat decesele, a declarat dr. Clare Craig, un patolog britanic şi copreşedinte al grupului Health Advisory and Recovery Team Group, pentru The Epoch Times într-un e-mail.

În ciuda constatărilor, majoritatea făcute până la sfârşitul anului 2021, CDC a susţinut că nu a văzut niciun semn care să lege vaccinurile Moderna şi Pfizer cu ARN mesager (ARNm) de vreunul dintre decesele semnalate la VAERS (Sistemul de raportare a evenimentelor adverse privind vaccinurile).

Într-o scrisoare trimisă la 13 iunie 2023 către The Epoch Times, oficialii CDC au declarat că nu au existat decese raportate la VAERS pentru care agenţia să fi stabilit că "dovezile disponibile" indicau faptul că administrarea de doze de vaccin Moderna sau Pfizer "a cauzat decese sau a contribuit la provocarea de decese".

De asemenea, agenţia a spus că dovezile din şapte decese cauzate de tromboză, cu sindrom de trombocitopenie, în urma vaccinării cu vaccinul Johnson & Johnson au sugerat că vaccinul a dus la moartea oamenilor.

"Este un lucru scandalos, când ai astfel de informaţii şi continui să lansezi această lidee incorectă că sunt doar şapte decese şi că toate nu au legătură cu vaccinurile cu ARNm", a declarat pentru The Epoch Times dr. Andrew Bostom, un expert în probleme cardiace stabilit în Statele Unite.

CDC "ascunde aceste decese", a spus el.

O purtătoare de cuvânt a CDC, căreia i-a fost prezentat dosarul şi i-au fost puse zeci de întrebări despre acesta, a declarat că "determinarea cauzei decesului unei persoane este făcută de către oficialul care certifică, doctorul, medicul examinator, sau medicul legist, care completează certificatul de deces".

Purtătoarea de cuvânt a refuzat să explice de ce CDC nu ia în considerare autopsiile sau certificatele de deces ca dovadă a cauzalităţii, criteriile care ar stabili decesele cauzate de vaccinuri sau dacă cifrele au fost actualizate din 2023. De asemenea, ea a refuzat să răspundă la întrebări despre decese specifice prezentate în dosar, invocând "confidenţialitatea şi viaţa privată".

Persoanele care mor în Statele Unite cu COVID-19 confirmat sau suspectat sunt numărate ca decese COVID-19. Această numărătoare a inclus un număr de decese din cauze fără legătură cu această boală. De asemenea, în 2023, CDC a sfătuit persoanele care certifică decesele să includă COVID-19 în certificate, chiar dacă decesele au avut loc la ani după infectarea cu COVID-19.

"Ei adoptă o abordare exact opusă faţă de decesele COVID. Fiecare deces după un test a fost un deces COVID. Niciun deces după un vaccin nu este un deces din cauza unui vaccin" a declarat dr. Craig. Ea s-a întrebat de ce ar fi nevoie pentru ca CDC să recunoască faptul că vaccinurile au cauzat unele decese legate de miocardită.

Mai multe decese

Dosarul, obţinut de The Epoch Times printr-o solicitare în baza Freedom of Information Act, nu a mai fost raportat până acum. Dosarul a fost obţinut după ce autorităţile americane au respins o altă cerere în baza Freedom of Information Act pentru autopsiile în sine. Dosarul prezintă investigaţia agenţiei cu privire la rapoartele transmise la VAERS cu privire la cazurile suspecte de miocardită sau o afecţiune conexă, pericardită, în urma vaccinării cu COVID-19.

Începând din aprilie 2021, angajaţii CDC au contactat furnizori de servicii medicale şi alte agenţii pentru a obţine fişe medicale, certificate de deces şi autopsii, în timp ce căutau să confirme dacă fiecare raport era legitim.

Dosarul arată că CDC a examinat 3.780 de rapoarte până la 13 aprilie 2023, dintre care un număr mic de rapoarte erau dublate. Dintre cazurile raportate, 101 au dus la deces.

Într-un caz, un bărbat de 37 de ani a început să aibă simptome care pot fi cauzate de miocardită, cum ar fi dificultăţi de respiraţie, la scurt timp după ce a primit o doză de vaccin anti-COVID de la Moderna. Bărbatul s-a prăbuşit la trei zile după vaccinare şi în scurt timp a fost declarat mort.

Dr. Darinka Mileusnic, medicul legist care l-a examinat pe bărbat, a declarat într-un raport de autopsie că pacientul a murit din cauza unui "răspuns inflamator sistemic postvaccinare" care a provocat, printre alte probleme, miocardită acută, potrivit dosarului CDC.

Angajatul CDC care a fost desemnat să analizeze decesul a scris că acesta a fost "evident o moarte subită după a doua doză de vaccin Moderna".

"Unul dintre factor[ii] de deces [sic] este miocardita acută. Există şi alte constatări legate de VAE [eveniment advers privind vaccinul] şi nelegate de vaccin. Astfel, nu se poate distinge faptul că doar vaccinul ar fi putut cauza decesului", a scris angajatul CDC.

Dr. Mileusnic a refuzat o solicitare de comentarii prin intermediul angajatorului său, Centrul medico-legal regional Knox County din Tennessee. Centrul a declarat că va furniza un raport de autopsie doar dacă vor fi furnizate numele decedatului şi data decesului. Dosarul CDC nu includea nume.

După ce un alt bărbat, în vârstă de 24 de ani, a murit la 27 octombrie 2021, la aproximativ două luni după ce a primit o a doua injecţie Pfizer, furnizorul său de servicii medicale l-a diagnosticat cu miocardită. O autopsie a menţionat "complicaţii ale miocarditei legate de vaccinul COVID-19" ca fiind cauza decesului, potrivit dosarului.

Un test post-mortem pentru COVID-19 s-a dovedit a fi negativ, nu au fost găsite organisme virale în testele post-mortem ale inimii şi nu au existat alte semne de virusuri care să fi cauzat miocardita, arată notele.

Un alt beneficiar al vaccinului, un bărbat în vârstă de 77 de ani, a fost găsit mort la domiciliu pe 14 noiembrie 2021. Autopsia a confirmat că bărbatul suferea de pericardită şi a indicat cauza morţii ca fiind "complicaţii de la vaccinul de rapel COV-19", potrivit dosarului.

Lucrătorul CDC care a analizat acest caz a declarat că acesta se încadra în definiţia CDC de pericardită pe baza autopsiei şi a certificatului de deces, dar a observat că au existat comorbidităţi, cum ar fi boala coronariană, care au fost enumerate ca fiind cele care au contribuit la deces. Pacientul a primit, de asemenea, vaccinuri împotriva gripei şi a herpesului zoster cu aproximativ două luni înainte de deces, astfel încât "este dificil de spus că vaccinul COV-19 singur a cauzat pericardita", a scris angajatul.

Printre alte decese din dosarul CDC se numără:

  • Un bărbat, a cărui vârstă a fost declarată, a suferit o moarte cardiacă subită în aprilie 2021 în urma administrării unui vaccin Johnson & Johnson. El a fost diagnosticat cu miocardită, care a fost confirmată de medicul legist. Un angajat al CDC a declarat că acest caz nu corespundea din punct de vedere tehnic definiţiei de caz a agenţiei, dar că ar fi "luat în considerare o miocardită subclinică probabilă, având în vedere rezultatele histopatologice".
  • La autopsie s-a constatat că o femeie de 21 de ani care a murit în 2021 după convulsii şi aritmii cardiace în urma administrării vaccinului de la Pfizer avea miocardită limfatică. CDC a catalogat cazul ei ca fiind miocardită confirmată, fără dovezi de cauze virale.
  • Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost găsit mort în patul său în 2021 după vaccinarea cu vaccinul Moderna, dar nu au fost efectuate teste pentru miocardită şi pericardită.
  • O femeie în vârstă de 55 de ani care a fost "găsită fără reacţie pe un câmp" în 2021, după vaccinarea cu vaccinul Johnson & Johnson, a fost confirmată la autopsie ca având miocardită şi suferind un stop cardiac. Decesul a respectat definiţia de caz a CDC, dar infecţia concomitentă a căilor respiratorii superioare "face ca miocardita virală să fie o potenţială cauză alternativă", a declarat un angajat al CDC. Medicul legist a refuzat să comenteze.

Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Numărul de lot al vaccinurile injectate în persoanele care au murit se numără printre informaţiile din dosarul redactat de CDC. Unele loturi de vaccinuri au cauzat semnificativ mai multe probleme decât altele, potrivit datelor CDC obţinute de organizaţia non-profit Informed Consent Action Network.

În alte ţări au fost raportate în reviste medicale decese cauzate de miocardita indusă de vaccinuri, inclusiv decese în rândul tinerilor. Mai multe decese cauzate de vaccinuri în cazuri care nu au inclus miocardită au fost confirmate de autorităţile internaţionale. Certificatele de deces obţinute de The Epoch Times din mai multe state americane au indicat, de asemenea, că vaccinurile COVID-19 au cauzat sau au contribuit la zeci de decese.

Anulare

Dosarul şi o serie de e-mailuri obţinute de asemenea de The Epoch Times arată că agenţia a început să intervină la scurt timp după menţionarea vaccinurilor în cazurile post-vaccinare care au dus la deces şi, uneori, a anulat constatările certificatorului.

Să luăm cazul unui bărbat de 23 de ani care a plecat de acasă pe 13 aprilie 2021 pentru a face jogging şi a fost găsit mort pe marginea drumului. Moartea sa a survenit la patru zile după ce a primit vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson.

La autopsie s-a constatat miocardită, iar cazul a corespuns definiţiei de caz a CDC pentru miocardită. Dar apoi a intervenit Direcţia de Patologie a Bolilor Infecţioase (IDPB) a CDC. "Conform evaluării IDPB, nu este vorba de miocardită", se arată în notele privind cazul.

Evaluarea este unul dintre documentele pe care CDC a refuzat să le dezvăluie. De asemenea, agenţia a refuzat să răspundă la întrebări despre moartea bărbatului sau despre alte cazuri specifice, făcând o referire vagă la confidenţialitate.

Dr. Bostom, după ce a analizat notele referitoare la acest caz, a declarat că acesta a fost un exemplu "clar" de miocardită cauzată de vaccin.

CDC nu efectuează autopsii, dar adună dosarele ca parte a investigaţiei. Autopsiile nu sunt perfecte, dar sunt considerate standardul principal pentru a determina cauza morţii, a mai declarat dr. Bostom.

"Este cea mai puternică dovadă pe care o putem obţine", a spus el.

Două dintre cazurile din dosar au fost raportate de dr. James Gill, medicul legist şef din Connecticut, şi de alţi câţiva medici într-o lucrare din februarie 2022, examinată de colegi. Medicii au dezvăluit constatări de miocardită atipică la doi adolescenţi după vaccinarea cu vaccinul Pfizer, descriind-o ca o "reacţie post-vaccinală" care s-ar fi putut dezvolta din cauza "unui răspuns inflamator excesiv".

Oficialii CDC au emis un răspuns public în care au spus că evaluarea cazurilor de către IDPB a indicat cauze non-vaccinale: un parvovirus într-un caz şi septicemie de la o infecţie bacteriană în celălalt caz.

"Aceste omisiuni ar putea conduce în mod incorect la presupunerea că vaccinurile COVID-19 au fost direct responsabile pentru decesele acestor doi pacienţi. Credem că furnizarea acestor constatări patologice importante va oferi cititorilor o perspectivă mai completă a cauzelor decesului în aceste cazuri", a declarat CDC la momentul respectiv.

Dr. Christopher Paddock, unul dintre oficiali, a declarat într-un e-mail obţinut de The Epoch Times că răspunsul CDC a detaliat "munca pe care am depus-o pentru a identifica cauza reală a decesului acestui tânăr".

Într-un răspuns tranşant, medicii au spus că CDC "şi-a depăşit rolul" cu acest răspuns şi au explicat de ce afirmaţiile CDC nu pot sta în picioare. Parvovirusul, au spus ei, nu ar fi cauzat tipul de leziuni cardiace observate la băiatul care a murit. Prezenţa bacteriei "nu este cauza morţii, ci o consecinţă a morţii", au spus ei.

Certificatul pentru băiatul care a murit în Connecticut menţiona vaccinarea, a declarat dr. Gill pentru The Epoch Times. Raportul de autopsie al celuilalt băiat notează că acesta a murit de "miocardită de etiologie incertă".

Un alt deces al unui minor a fost examinat de angajaţii CDC după ce a fost raportat la VAERS. Un copil de 7 ani din statul american Washington a murit pe 26 februarie 2022, la aproximativ două săptămâni după ce a primit o injecţie Pfizer.

Medicul legist a identificat miocardita ca fiind cauza decesului, dar, "conform IDPB, au fost identificate cauze infecţioase ", potrivit dosarului.

"CDC a monitorizat pentru a ajuta la [investigarea] cazului. Din investigaţie, cauza miocarditei nu a putut fi determinată în mod clar", a declarat un purtător de cuvânt al Public Health - Seattle & King County pentru The Epoch Times, prin e-mail.

Alte e-mailuri obţinute de The Epoch Times arată că, pe lângă oficialii din statul Washington, autorităţile din mai multe state americane au cerut CDC să testeze mostre de ţesut de la persoane care au murit după vaccinare. De asemenea, acestea dezvăluie că CDC ştia despre alte câteva decese post-vaccinare în care s-a descoperit miocardită la autopsie - şi cel puţin alte posibile cauze au fost excluse - înainte de a emite declaraţia sa din 2023 privind zero decese.

Detalii din e-mailuri

Un bărbat aflat în serviciul activ în armată, de exemplu, "s-a prăbuşit după o scurtă alergare" şi nu a putut fi resuscitat, a scris pe 30 martie 2022 dr. John Su, oficialul principal pentru siguranţa vaccinurilor din cadrul grupului de lucru pentru vaccinul anti-COVID-19 al CDC. "La autopsie, patologul a observat dovezi de miocardită".

Testele pentru COVID-19 au ieşit negative, iar "analizele toxicologice şi alte analize nu au fost remarcabile", potrivit e-mailului, deşi existau indicii că o "variantă anatomică în vascularizaţia inimii" ar fi putut provoca stop cardiac subit.

Cazul nu a fost raportat la VAERS, au precizat oficialii militari.

Departamentul Apărării nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Cam în aceeaşi perioadă, CDC a primit o solicitare de a analiza ţesuturi de la un locuitor din New Hampshire, în vârstă de 42 de ani, care a murit la începutul anului 2022 după o doză de vaccin Pfizer. Autopsia a constatat "miocardită acută şi subacută extinsă", a declarat, pentru CDC, dr. Jennie Duval, medicul legist şef al Departamentului de Justiţie din New Hampshire. Testele post-mortem pentru COVID-19 s-au dovedit a fi negative.

Un purtător de cuvânt al departamentului a declarat pentru The Epoch Times, într-un e-mail, că Biroul medicului legist şef al acestuia "nu va publica cauza şi modalitatea de deces sau orice alte informaţii, din cauză că rapoartele de autopsie, rapoartele de investigaţie şi documentaţia justificativă sunt dosare medicale confidenţiale".

De asemenea, în 2022, CDC a primit rapoartele de autopsie referitoare la George Watts Jr, un tânăr de 24 de ani din statul New York care s-a prăbuşit acasă după ce a primit o doză de vaccin Pfizer, a murit de "miocardită legată de vaccinul COVID-19" şi a fost testat negativ pentru COVID-19; şi Joseph Keating, un bărbat de 26 de ani din Dakota de Sud care, conform autopsiei şi certificatului de deces, a murit de miocardită indusă de vaccin.

Nu este clar de ce CDC nu ia în considerare certificatele de deces sau autopsiile ca dovadă că vaccinurile au contribuit la sau au cauzat decesele.

Poziţia CDC nu este surprinzătoare, deoarece aceasta se numără printre agenţiile care "au fost liderii campaniei de dezinformare pentru a convinge publicul american, inclusiv pe George Watts, Jr., că vaccinurile experimentale erau sigure şi eficiente chiar înainte de a fi autorizate", a declarat Ray Flores, un avocat care reprezintă familia Watts într-un proces intentat împotriva guvernului, pentru The Epoch Times prin e-mail.

"Acum toată lumea ştie că s-a demonstrat fără echivoc că acestea ucid", a spus el.

Un oficial al CDC a declarat într-o misivă de la începutul anului 2022 că Direcţia de Patologie a Bolilor Infecţioase (IDPB) a CDC a devenit recent "puternic implicată în coordonarea, consultarea şi evaluarea în laborator a ţesuturilor autopsiate din decese survenite după vaccinarea COVID-19, inclusiv cazuri de miocardită suspectată".

Efortul a implicat o coordonare strânsă cu Biroul de siguranţă a imunizării din cadrul CDC, cu oficialii de stat din domeniul sănătăţii şi cu oficialii CDC care lucrează în domeniul politicii şi al comunicării, a adăugat oficialul.

"La cerere, CDC poate oferi consultanţă pentru analiza specimenelor de ţesut", a declarat o purtătoare de cuvânt a CDC pentru The Epoch Times.

Declaraţia CDC din 2023, conform căreia niciun deces nu a fost legat de vaccinurile Moderna sau Pfizer, a fost atribuită Biroului pentru siguranţa imunizării.

Biroul era condus la acea vreme de Dr. Tom Shimabukuro, care a oferit informaţii false despre siguranţa vaccinului COVID-19 în timpul pandemiei. CDC a ascuns, de asemenea, descoperirea a sute de indicii de risc în ceea ce priveşte vaccinurile, inclusiv moarte subită şi tinitus, şi a publicat luna aceasta o lucrare care a fost promovată în mod eronat ca dezminţind o asociere între moartea subită şi vaccinurile cu ARNm.

Peste 676 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate până în prezent în SUA, a precizat CDC. În timp ce vaccinul Johnson & Johnson a fost retras de pe piaţă, agenţia susţine că vaccinurile de la Pfizer, Moderna şi Novavax sunt "sigure şi eficiente".

"Vaccinurile COVID-19 autorizate şi aprobate sunt administrate în cadrul celui mai cuprinzător şi intensiv efort de monitorizare a siguranţei vaccinurilor din istoria SUA", a declarat purtătoarea de cuvânt a CDC pentru The Epoch Times.

Purtătoarea de cuvânt a mai susţinut că agenţia "nu a detectat niciun tipar neobişnuit sau neaşteptat pentru decesele survenite în urma vaccinării cu vaccinurile COVID-19 care să nu fi fost deja descris în detaliu şi făcut public în literatura biomedicală publicată sau în prezentările publice".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor