Vara înfrăţeşte Ţara - Flash-mob al unioniştilor în Bucureşti

Zeci de tineri basarabeni vor fi întâmpinaţi vineri de unionişti la kilometrul 0 al Capitalei, în cadrul acţiunii "Vara înfrăţeşte Ţara".
Tinerii Moldovei cer unirea la Chişinău
Tinerii Moldovei cer unirea la Chişinău (Epoch Times România)

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 va organiza vineri, la ora 18.00, un flash-mob ce va da startul celei mai ample campanii de cunoaştere reciprocă a realităţilor sociale şi culturale din România şi Republica Moldova.

Flash-mobul este programat să aibă loc vineri, ora 18:00, la kilometrul 0, în faţa Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Capitală, unde zeci de tineri din Republica Moldova vor fi întâmpinaţi de unioniştii din Capitală cu drapele tricolore şi pancarte cu mesaje despre viitorul comun al celor două state româneşti.

"După ce pe parcursul ultimului an, 1000 de primari din România şi Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrăţire şi 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului, a venit rândul înfrăţirii populaţiei din România şi Republica Moldova. Sub genericul „Vara înfrăţeşte Ţara”, fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita Republica Moldova şi fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce îşi doreşte despre România chiar din teren", precizează Acţiunea 2012 în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Cel mai bun plan de vacanţă este acela în care mergi să îţi vezi fraţii pe care încă nu i-ai cunoscut decât din manualele de istorie, în care călătoreşti la mare şi la munte, în care vizitezi gospodării cu oameni harnici şi primitori. Azi este momentul să ne mărim familia şi cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic şi stabil. Azi este momentul să înfrăţim om cu om”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Înscrierile pentru înfrăţire se fac la adresa http://www.basarabia-acasă.ro/