USR, după discuţiile cu Iohannis: Suntem dispuşi să susţinem un guvern non PSD cu anumite condiţii

Uniunea Salvaţi România nu va susţine sub nicio formă un guvern PSD şi cu atât mai puţin candidatura lui Mihai Tudose, ministru acuzat de plagiat.
Elek Levente
Elek Levente (Facebook)

Liderul interimar al USR, Elek Levente, a declarat la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema nominalizării unui nou premier, că formaţiunea sa nu va susţine candidatura lui Mihai Tudose, din cauza acuzaţiilor de plagiat şi, în genere, nu va susţine un guvern PSD.

Levente a mai precizat că USR va susţine un guvern non-PSD, dacă acesta va garanta continuarea luptei anticorupţie şi numirea unui ministru al Justiţiei care să asigure că “nimeni nu se atinge de justiţie”.

“Suntem dispuşi să susţinem un guvern non PSD cu anumite condiţii. Condiţiile pe care noi le impunem sunt continuarea luptei anticorupţie, nominalizarea unui ministru la Justiţie din partea USR sau din afara USR, care să garanteze că nu se atinge nimeni de justiţie şi modificarea legii electorale, respectiv alegerea primarilor în două tururi”, a declarat Elek Levente, citat de Hotnews.

De asemenea, preşedintele interimar al USR a mai declarat că în momentul de faţă nu ştie dacă se va contura o nouă majoritate şi a conformat că au fost discuţii informale cu UDMR şi PNL în acest sens.

Reamintim că anterior şi deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR, a criticat nominalizarea lui Tudose, afirmând că aceasta aruncă România înapoi în timp.

"Din păcate, vedem că nominalizarea care a fost făcută astăzi aruncă România cu 20 de ani înapoi. Este exact profilul politrucului, şef de cadre: 20 de ani de viaţă politică în PSD, din care nu putem găsi nici măcar un rezultat, o performanţă care să justifice numirea domnului Tudose în funcţia de premier. Acesta este un lucru foarte grav pentru România, fapt pentru care îi vom solicita preşedintelui să respingă această nominalizare care nu face decât să confirme incapacitatea PSD de a veni cu o guvernare decentă în faţa românilor", a precizat Barna, într-o declaraţie de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne