Tăriceanu surprinde din nou. Vrea o lege pentru lobby

Liderul ALDE susţine că activitatea de lobby trebuie legitimată în mod clar şi transparent, pentru a nu mai avea procese şi acuzaţii de trafic de influenţă, motiv pentru care va depune un proiect de lege în acest scop.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri, la finalul unei şedinţe a conducerii ALDE, că va depune un proiect de lege pentru reglementarea activităţii de lobby, relatează Hotnews. Potrivit lui Tăriceanu - personaj pe care Băsescu îl acuza cândva că i-a trimis un bilet roz prin care îi cerea să intervină la Parchet în favoarea lui Patriciu - un astfel de proiect este necesar având în vedere problema traficului de influenţă.

"Vom face mai întâi o dezbatere cu părţile interesate, este un proiect care cred că este binevenit, legea lobby-ului, pentru că în România, din păcate, avem tot felul de excese pe diferite subiecte, între care, după cum ştiţi, şi traficul de influenţă. Ca să reglementăm lobby-ul şi să nu mai avem procese, acuzaţii de trafic de influenţă trebuie să legiferăm în mod clar, transparent această activitate care există şi este reglementată în toate ţările UE", a declarat Tăriceanu, citat de Hotnews.

Liderul ALDE a mai adăugat că acest proiect este necesar având în vedere problema traficului de influenţă. "Trebuie să legitimăm în mod clar, transparent" activitatea, a spus el.

De asemenea, şeful Senatului a mai precizat că la acest proiect lucrează un grup de lucru şi că doreşte consultarea specialiştilor din domeniu.

Potrivit Hotnews, Tăriceanu promite un nou proiect în condiţiile în care comisia juridică din Camera Deputaţilor are pe ordinea de zi de mai multe săptămâni două proiecte de lege care vizează activitatea de lobby, între acestea aflându-se una dintre legile controversate din celebra Marţe Neagră din decembrie 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne