SUA aplică taxe anti-dumping asupra garniturilor pentru ţevi şi conducte

(Captură Foto)

China afectează producătorii americani de conducte de scurgere din fontă prin inundarea pieţei americane cu produse chineze ale căror preţuri au fost scăzute artificial, a declarat miercuri Departamentul Comerţului din SUA anunţând că va colecta depuneri în numerar de la importatorii de garnituri chineze.

Departamentul a declarat că a descoperit în prealabil că exportatorii chinezi au vândut garniturile în SUA cu preţuri de 68,37% până la 109,95% mai mici decât valoarea lor corectă, în 2016 importurile de garnituri din China fiind evaluate la aproximativ 8,6 milioane de dolari. Departamentul va publica concluziile finale în 27 iunie.

Cea mai mare “rata de dumping” a provenit de la Sibo Internaţional Limited, potrivit Departamentului Comerţului, care a aplicat o taxă de 109,79% pentru garniturile companiei.

Administraţia preşedintelui Donald Trump a făcut o prioritate din protejarea producătorilor americani şi, de la învestirea acestuia, administraţia a iniţiat 94 de investigaţii asupra subvenţiilor inechitabile şi dumping-urilor, în care o companie exportă produse la preţuri scăzute artificial.