Se anunţă „trezirea la realitate a PSD”: Pierdem anul acesta un milliard de euro de la UE. Şi e doar începutul

PSD-iştii se trezesc la realitate şi realitatea e dură: România va pierde un miliard de euro din fonduri europene doar anul acesta, urmează şi mai mulţi bani anii care vin, a tras un semnal de alarmă fostul ministru Cristian Ghinea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"De câteva luni atrag atenţia că suntem într-un foarte mare pericol să pierdem nişte bani serioşi la finele acestui an. După atâta timp, s-a prins şi Guvernul PSD-ALDE", a scris fostul ministru tehnocrat al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, într-un articol publicat în Contributors.

Fostul ministru a remarcat că premierul Viorica Dăncilă a aruncat recent bomba la TV: dezangajare de 800 milioane de euro în acest an şi lucrează să o evite.

"E optimistă: eu zic că va fi mai mult de 1 miliard şi e cam deja. Ca să putem evita dezangajarea trebuia să avem acum conducta plină de proiecte. E goală. Şi e sabotată de Liviu Dragnea direct, din interese politice", a declarat Cristian Ghinea.

Potrivit fostului ministru explicaţia e simplă: preşedintele PSD sabotează fondurile europene pentru primării, pentru că nu pot fi direcţionate politic, iar Ministerul Fondurilor sabotează fondurile sociale pentru că nu seamănă cu Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Pe scurt, incompetenţă şi cinism.

"Da, în ţara cu sărăcie dramatică, ţara unde forţa de muncă se deprofesionalizează, UE ne-a dat bani pentru problemele astea dar PSD a sabotat lansările din 2016 şi vom pierde o bucată din bani la finele acestui an. (...) perioada 2014 – 2020 e ratată pentru fondurile europene, să salvăm măcar din 2020 încolo. Pentru asta soluţia este politică. Boala este politică, leacul nu poate fi decât politică. Aniversare frumoasă, Românie! Centenar plăcut!", a subliniat Cristian Ghinea.

Pentru mai multe detalii pe această temă aici.