PNL va ataca la CCR legea prin care Editura didactică şi pedagogică se transformă în societate pe acţiuni

PSD este un demn urmaş politic al Partidului Comunist Român, pentru că ceea ce doreşte să facă este să elimine competiţia de pe piaţa editorilor de manuale din România, acuză liberalii.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Liberalii vor contesta la Curtea Constituţională a României (CCR) legea prin care Regia Autonomă Editura Didactică şi Pedagogică se transformă în societate pe acţiuni, a anunţat, luni, deputatul PNL Florica Cherecheş, membru în Comisia de învăţământ.

"Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de astăzi şi mâine la vot final, avem o propunere legislativă prin care Regia Autonomă Editura Didactică şi Pedagogică se transformă în societate pe acţiuni. Acest lucru denotă faptul că Partidul Social Democrat este un demn urmaş politic al Partidului Comunist Român, pentru că ceea ce doreşte să facă este să elimine competiţia de pe piaţa editorilor de manuale din România şi să îşi atribuie toată producţia de carte şcolară din România.

Astfel prin această lege se va da posibilitatea ca cea mai neperformantă editură din România, cea care în condiţiile unei economii de piaţă a reuşit să obţină doar patru şi ceva la sută din toată producţia de carte, primeşte acum întreaga producţie de manuale şcolare într-un mod neconstituţional, nedemocratic care sfidează pur şi simplu legile economiei de piaţă", a declarat Cherecheş la finele şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Deputata a mai anunţat că, tot mâine, la Comisia de învăţământ va ajunge şi legea manualului, pe care a catalogat-o drept o "întoarcere în trecut."

"Poate unii dintre dumneavoastră vă mai amintiţi faptul că manualele noastre pe vremea comunismului începeau cu poza tovarăşului Nicolae Ceauşescu. În viitor dacă se continuă acest trend, vom avea poza tovarăşului, doar că vom avea un alt nume aici. Din păcate, am exemplare produse de Editura Didactică şi Pedagogică, sunt mult mai proaste, au informaţii care nu sunt atât de bune pentru elevi şi am manuale de la edituri diferite care propun ceva mult mai interesant pentru copiii noştri. Ca atare, noi vom depune mâine o sesizare la Curtea Constituţională. Avem o mulţime de argumente în acest sens şi vom contesta apariţia acestei unice edituri şi faptul că i se dă toată piaţa de carte şcolară din România", a precizat deputata.

La rândul său, liderul PNL a criticat şi el ideile PSD în materie de politică a manualelor şcolare.

"Nu e exclus dacă o să reuşească întoarcerea la comunism să aflăm în anul Centenarului că nu Partidul Naţional Liberal este partidul Marii Uniri, s-ar putea ca scribii de casă a PSD care vor să facă un singur manual, să inventeze că PSD-ul este cel care a realizat Marea Unire, Doamne-fereşte!", a declarat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne