Orban, către Dragnea: "Încetaţi să ameninţaţi cetăţenii români, jurnaliştii, funcţionarii publici, procurorii"

Prin ameninţările la adresa celor ce îşi fac datoria, preşedintele PSD Liviu Dragnea riscă să cadă din nou la marginea legii şi să îşi creeze probleme lui însuşi, precizează liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PNL, Ludovic Orban, l-a somat pe Liviu Dragnea să înceteze cu ameninţările la adresa jurnaliştilor, procurorilor, funcţionarilor şi cetăţenilor şi a ţinut să-i transmită acestuia că nu va face niciun pas înapoi în privinţa plângerii sale împotriva premierului Dăncilă şi a lui Dragnea, indiferent de linşajul declanşat împotriva lui.

"Depăşeşte din nou limita legii şi disperarea îl face să încalce Constituţia şi legea. Vă somez, domnule Dragnea, să încetaţi campania de intimidare, de ameninţare a funcţionarilor publici, a procurorilor şi a cetăţenilor care îşi fac corect datoria în România. Am văzut cu stupoare cum Dragnea a ajuns să îi ameninţe şi pe jurnalişti că dacă mai difuzează informaţii - informaţii din surse guvernamentale, nu inventate - riscă să fie pasibili de comiterea unor infracţiuni. Am văzut că aţi declanşat un linşaj împotriva mea. Sunt obişnuit cu atacurile mizerabile şi nu voi face niciun pas înapoi în faţa atacurilor pe care le-aţi declanşat împotriva mea. Vă somez însă, încă o dată să nu mai ameninţaţi, să nu mai intimidaţi cetăţenii români, jurnaliştii, funcţionarii publici, procurorii pentru că riscaţi să cădeţi din nou la marginea legii şi să vă creaţi probleme dumneavoastră”, a declarat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PNL a mai declarat că este dreptul său constituţional să sesizeze autorităţile ba chiar ”obligaţia morală”.

”Ce să fac dacă nişte hoţi intră în apartamentul vecinului? Să continui să mă uit la TV, să îmi văd în continuare de treburile mele? Nu, conduita normală este să chem poliţia atunci când hoţii calcă casa vecinilor. Ce să fac când constat că se desfăşoară încălcări flagrante ale Constituţiei şi legii? E normal să mă adreseze celor îndreptăţiţi să cerceteze faptele. Şi acest lucru l-am şi făcut”, a declarat Orban, prezicând că PNL va continua lupta cu PSD prin moţiune de cenzură, prin contestarea miniştrilor incompetenţi etc.

Reamintim că joi, după ce în spaţiul publice a ieşit informaţia că Ludovic Orban a depus plângere penală contra sa şi a Vioricăi Dăncilă, Liviu Dragnea a ieşit la România TV să susţină că Orban a minţit în sesizarea sa, ceea ce ar însemna că a comis o infracţiune pasibilă de închisoare. Mai mult, Dragnea a ţinut să transmită că toţi funcţionarii publici care se implică în continuare în acest demers vor fi complici.

Astfel, Dragnea a declarat că în Codul penal există un articol care se referă la inducerea în eroare a organelor judiciare şi "persoana care face o plângere penală, reclamând presupuse fapte care ar încălca legea penală, dar ştiind că ele sunt neadevărate, aceasta este infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea".

Mai nou - referitor la ameninţări - astăzi, Liviu Dragnea s-a lansat în ameninţări la adresa unor "anumiţi jurnalişti" şi "anumiţi cetăţeni" care au vorbit despre intenţia Guvernului de a desfiinţa Pilonul 2 şi de a-l naţionaliza. "E fals”, a declarat Dragnea, ţinând să adauge că în Codul Penal este prevăzută pedeapsa cu închisoarea pentru „comunicarea sau răspândirea de ştiri, date sau informaţii false„ care pun „în pericol securitatea naţională.” Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne