"O dărăpănătură de partid" - fost candidat la şefia USR despre PNL

Validarea lui Daniel Barbu în postul de şef al Autorităţii Electorale Permanente l-a făcut pe USR-istul Şerban Marinescu să catalogheze PNL-ul drept o dărăpănătură de partid.
Shere Marinescu
Shere Marinescu (Facebook)

Consilierul parlamentar Şerban Marinescu, fost candidat la şefia USR, i-a criticat dur pe liberali după ce fostul ministru al Culturii Daniel Barbu a fost validat de Parlament, cu o majoritate zdrobitoare de voturi, preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

"Astăzi s-a votat noul şef al AEP. USR a propus o expertă recunoscută, pe Maria Krause. ALDE (şi PSD) au propus un politician notoriu pentru lipsa de verticalitate. Fiecare a votat cu al lui, a câştigat Daniel Barbu.

Nici nu ştiu dacă mai are sens să remarc dar PNL a votat cu Barbu. O dărăpănătură de partid", scrie pe Facebook Şerban Marinescu, încheindu-şi mesajul cu hashtag-ul #naicucine.

Postarea lui Marinescu vine în contextul în care Barbu - politician ce a stârnit, de-a lungul anilor, "vii emoţii" în rândurile societăţii civile - a fost validat şef al AEP de 241 de aleşi în timp ce doar 63 au fost ''împotrivă''.

Postul de preşedinte al AEP a devenit vacant înaintea alegerilor parlamentare, după ce Ana Maria Pătru, şefa de atunci a instituţiei, pusă sub urmărire penală pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două de spălare de bani, şi-a dat demisia. Barbu a concurat pentru acest post cu Maria Krause, propusă de USR.

Reamintim că Daniel Barbu a devenit cât se poate de controversat după ce, în calitate de ministru al Culturii, în loc să se implice pentru salvarea patrimoniului de la Roşia Montană, unde există splendide galerii romane, a susţinut proiectul exploatărilor cu cianuri al Gabriel Resources.

Acelaşi Barbu s-a remarcat ulterior făcând o comparaţie şocantă între importanţa finanţării programului anti-HIV/SIDA şi cea a festivalurilor culturale. Şocantele declaraţii l-au costat demisia.

"La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate", declara Barbu, la Craiova, în decembrie 2014.