Kovesi în Financial Times: Atacul asupra DNA, lansat de oameni care doresc subminarea instituţiei

Politicieni de top şi oameni de afaceri încearcă să atace DNA, într-un moment în care Bucureştiul a devenit cel mai recent punct pe lista preocupărilor Bruxelles-ului privind supremaţia legii în Europa de Est, a explicat Kovesi pentru Financial Times.
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Florin Chirila/Epoch Times)

Atacurile la adresa DNA au devenit de notorietate internaţională, stârnind interes şi peste graniţele ţării. Astfel, Financial Times dedică un articol scandalului DNA în care arată că punctul de vedere prezentat de Codruţa Kovesi în curajoasa conferinţă de presă, pe care a susţinut-o săptămâna trecută, reflectă şi preocupările din ce în ce mai mari ale Bruxelles-ului faţă de schimbările de legislaţie de la Bucureşti, în condiţiile în care Comisia Europeană a avut deja ciocniri.

FT arată, în articolul preluat de Hotnews, că Laura Codruţa Kovesi acuză politicieni de top şi oameni de afaceri că încearcă să submineze instituţia pe care o conduce, într-un moment în care Bucureştiul a devenit cel mai recent punct pe lista preocupărilor Bruxelles-ului privind supremaţia legii în Europa de Est. Kovesi mai explică pentru publicaţia americană, că vârtejul speculaţiilor despre viitorul DNA este rezultatul unui "atac real", care a fost lansat de oameni de afaceri şi de politicieni care doresc subminarea instituţiei.

"Există o campanie de calomniere împotriva instituţiei noastre care are loc aproape zilnic", a declarat Kovesi.

Şefa DNA a mai explicat pentru FT că modificările care vizează legislaţia anticorupţie şi sistemul judiciar vor avea un "impact negativ foarte grav asupra eficientei combaterii corupţiei."

"Mă îndoiesc că vor mai exista investigaţii serioase care implică înalţi funcţionari, persoane cu funcţii înalte în stat", mai declară Kovesi.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că posturile Antena 3 şi RTV au prezentat o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Onea Lucian, cu Vlad Cosma, despre modul în care au ajuns mai mulţi procurori să fie promovaţi şi cum au falsificat probe în cazul mai multor oameni politici. În materialul difuzat de Antena 3, Cosma susţinea că există un grup "infracţional" din care fac parte procurorii Negulescu şi Onea şi poliţiştii Mihai Iordache şi Florea Gabriela.

În replică, DNA a acuzat că deputatul PSD a prezentat denaturat situaţia folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. Mai mult, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul lui Vlad Cosma le-au cerut procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma. Detalii aici.

La rândul său, Codruţa Kovesi a transmis miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu îşi dă demisia şi a opinat că inculpaţii s-au angajat într-un asalt asupra justiţiei, vor să umilească societatea, să-i umilească pe români.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne