Iran: Un avion se prăbuşeşte în munţii Zagros cu 66 persoane la bord. Nu ar fi supravieţuitori

Mass media iraniană a susţinut că toţi cei 66 de pasageri aflaţi la bordul unui avion care s-a prăbuşit în apropierea oraşului Semirom, în munţii Zagros, şi-ar fi pierdut viaţa. Un oficial iranian a afirmat că “toate serviciile de urgenţă se află în stare de alertă”.
Un avion ATR-72 al companiei aeriene iraniene Aseman Airlines
Un avion ATR-72 al companiei aeriene iraniene Aseman Airlines (Wikimedia.org)

Un avion iranian s-a prăbuşit duminică în sud-vestul Iranului şi se presupune că toţi cei 60 de pasageri şi 6 membri ai echipajului au murit, potrivit rapoartelor media locale.

Avionul a căzut în apropierea oraşului Semirom, situat în regiunea munţilor Zagros, la aproximativ 620 km sud de capitala Teheran, precizează agenţia de ştiri Fars.

“Acest avion s-a prăbuşit în zona [oraşului] Semirom şi toate serviciile de urgenţă sunt în stare de alertă. Avionul a avut între 50 şi 60 de pasageri”, a declarat Pir Hossein Koolivand pentru Fars.

Aparent, avionul era un model ATR-72, care zbura din Teheran spre oraşul iranian sud-vestic Yasuj. Data prăbuşirii nu a fost clară imediat.

Autorităţile au declarat că avionul a fost operat de Aseman Airlines, o companie de transport aerian semi-privată cu sediul în Teheran, care este specializată în zboruri spre aeroporturi izolate din Iran. De asemenea, compania are şi curse internaţionale.

Aseman Airlines a anunţat că epava avionului încă nu a fost găsită şi, din acest motiv, nu se ştie cu exactitate care este numărul victimelor sau dacă mai este cineva în viaţă.

Ca urmare a câtorva decenii de sancţiuni internaţionale aplicate împotriva Iranului, flota de avioane comerciale pentru pasageri este învechită, iar în ultimii ani au avut loc accidente aeriene în mod regulat.

După încheierea acordului nuclear în 2015 între Iran şi marile puteri cu scopul de a restricţiona activităţile nucleare iraniene, Teheranul a semnat acordul cu Airbus şi Boeing pentru a cumpăra zeci de avioane de pasageri în valoare de zeci de miliarde de dolari.