Grindeanu: Trăim zile în care manipularea atinge cote alarmante

"Ţin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante", a declarat premierul Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu a făcut apel la "calm" şi la o "infomare corectă a românilor", după ce un grup de ultraşi a făcut haos la protestele din Piaţa Victoriei declanşate de adoptarea "ordonanţelor-elefant".

"Din nefericire, un protest paşnic s-a transformat, în această seară [miercuri - n.r.], într-unul violent. De la bun început, ţin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante. Cum spuneam, din păcate, în această seară, situaţia a degenerat şi vorbim despre doi jandarmi şi trei protestatari răniţi care se află la spital pentru îngrijiri medicale.

Fac un apel la calm şi la o informare corectă a românilor care sunt îngrijoraţi de situaţia de astăzi. Mulţumesc Jandarmeriei Române pentru modul în care a acţionat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violenţă", a scris Grindenau, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, într-un scenariu ce aminteşte parcă de Mineriada din iunie 1990, un grup de ultraşi a atacat jandarmii şi a dat foc unui chioşc de ziare, oferindu-le forţelor de ordine ocazia de a-i alunga din Piaţa Victoriei şi pe cei care protestau paşnic, veniţi la Guvern pentru a apăra statul de drept.