Gâdea şi Antena 3, găsiţi vinovaţi de instanţă după ce au "terfelit" un diplomat

Acuzat de Mihai Gâdea că ar fi fraudat alegerile prezidenţiale la Paris şi că ar fi "acoperit", diplomatul Vlad Ionescu s-a adresat instanţei, cerând magistraţilor să constate că acuzaţiile ce i s-au adus sunt mincinoase şi a obţinut câştig de cauză la instanţa de fond.
Mihai Gâdea
Mihai Gâdea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Mihai Gâdea şi Antena 3, postul de ştiri pe care acesta îl conduce, au pierdut vineri apelul în procesul cu diplomatul MAE Vlad Ionescu. Fost director de cabinet al fostului ministru PDL de Externe Theodor Baconschi şi preşedintele unei secţii de votare din Paris la turul I al alegerilor prezidenţiale din 2009, Ionescu a fost "terfelit" de Antena 3 pentru că ar fi fraudat alegerile de la Paris şi ar fi “acoperit”, relatează România Curată.

Diplomatul i-a dat în judecată pe Mihai Gâdea, Radu Tudor şi Antena 3, solicitând instanţei să constate minciunile şi să îi apere onoarea şi demnitatea. De asemenea, Ionescu a solicitat câte 10.000 de euro despăgubiri de la fiecare şi a cerut instanţei să îi oblige pe pârâţi să publice sentinţa pe site-ul antena3.ro şi în alte ziare.

Vineri, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză diplomatului, constatând că acuzaţiile aduse de Gâdea şi Antena 3 potrivit cărora diplomatul Vlad Ionescu ar fi “acoperit” sunt mincinoase şi i-a obligat să îi acorde despăgubiri de 5000 de lei şi cheltuieli de judecată de 3100 de lei. Sentinţa nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs la Curtea de apel Bucureşti.

Articolul integral poate fi citit aici