Firea îşi face bagajul? Vlad Voiculescu, posibil candidat la Primăria Capitalei

Unul dintre cei mai cunoscuţi tehnocraţi, Vlad Voiculescu ar putea fi candidatul Platformei România 100 pentru Primăria Capitalei.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este susţinut de mai mulţi lideri ai Platformei România 100 pentru o candidatură la Primăria Bucureşti în 2020, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

O decizie privind o eventuală candidatură a lui Vlad Voiculescu ar urma să fie luată după înfiinţarea partidului creat pe baza actualei Platforme România 100, demers ce ar urma să aibă loc în acest an. Chestionat de G4Media.ro în legătură cu eventuala candidatură la Primăria Bucureşti, Vlad Voiculescu nu a dorit să comenteze informaţia.

"În acest moment, doar Gabriela Firea (PSD), actualul primar, şi-a anunţat intenţia de a candida în 2020. Nu e clar dacă PNL, USR şi viitorul partid România 100 vor avea candidaţi comuni, deşi unele sondaje ale celor două partide au măsurat şi posibili candidaţi de la platforma lui Cioloş. PSD domină copios Bucureştiul din punct de vedere politic, având şapte primari din şapte", arată sursa citată.

Reamintim că Vlad Voiculescu (35 de ani), unul dintre cei mai populari tehnocraţi, a fost ministru al Sănătăţii şi şef de cabinet al ministrului Finanţelor Anca Dragu.

Pe lângă experienţa în Guvernul tehnocrat, Voiculescu are în CV 10 ani în finanţare de proiecte de infrastructură în Europa Centrală şi de Est, ultima sa funcţie fiind cea de vicepreşedinte al Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank.

Voiculescu a devenit însă cunoscut opiniei publice pentru organizarea Reţelei citostaticelor, grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România medicamentele care lipseau bolnavilor de cancer. De altfel, şi acum, pe contul de Facebook al tehnocratului pot fi văzute adesea mesaje de genul "Zboară cineva mâine de la Viena la Bucureşti?", Vlad Voiculescu încercând să ajute în continuare pacienţii care nu găsesc în România medicamentele de care au mare nevoie.

Reţeaua citostaticelor nu este singurul proiect vizând sprijinirea celor în suferinţă în care Vlad Voiculescu s-a implicat. Tehnocratul este fondator al Magic Camp, tabără pentru copii cu afecţiuni oncologice şi, alături de Melania Medeleanu, a demarat mai nou şi un proiectul Magic Home, case în care se oferă cazare şi hrană gratuită pentru părinţii din provincie care-şi internează copiii la Institutul Oncologic din Bucureşti, pentru ca aceştia să nu-şi petreacă nopţile pe marginea unui scaun în spital.