Cîţu: Economia reală ia la palme "Guvernul minus". Care-l ştiţi pe Grindeanu, daţi-i link la postare

Foarte curând, inclusiv pesediştii se vor lecui de "măreţul" program de guvernare al lui Liviu Dragnea, a avertizat liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Pentru a rămâne "fidel" principiilor sale liberale, senatorul Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank, a votat în plenul Senatului împotriva Legii salarizării bugetarilor, argumentând că "nu putem creşte salariile bugetarilor fără să legăm această măsură de o reformă în administraţia publică şi de criterii de performanţă."

"În România, cred, trebuie să producem întâi şi pe urmă să împărţim. Foarte curând costurile acestui experiment al PSD îi va lecui până şi pe pesedişti de măreţul program de guvernare. Ştirea zile însă vine de la Camera de Comerţ şi Industrie a României. Au realizat un sondaj printre oamenii de afaceri ale cărui rezultate confirmă estimările BNR, FMI, Comisia Europeană, şi nu în ultimul rând ale mele", a declarat Cîţu.

Senatorul PNL - membru al Comisiei de Buget-Finanţe - a prezentat câteva dintre concluziile sondajului:

- creşterea economică, lăudată de Grindeanu, se bazează pe majorarea de venituri din pix şi implicit pe creşterea consumului;

- importurile, vă aduceţi aminte că am explicat deja, în continuare depăşesc exporturile şi aşa cum v-am explicat contribuie negativ la PIB;

- în România sunt peste 660 de mii de întreprinderi înregistrate din care 601 mii sunt întreprinderi mici. Tot din sondaj. În majoritate cu capital românesc şi cred că merită mai multă atenţie printr-un program de guvernare. Veniturile lor au scăzut cu 10%. În acelaşi timp, şi-au redus şi numărul de salariaţi datorită creşterii salariului minim. Investiţiile pe care le mai fac în 2017 şi 2018 sunt mai mici decât cele pe care le-au făcut în 2016. Pe ei nu-i vizitează nimeni. Tot ce au primit a fost un minister incapabil să le ofere perspective de dezvoltare. Iar despre start-up nation… ştiţi opinia mea.

- urmare a măsurilor din programul PSD, reducerea de CAS şi a impozitului pe profit sunt vitale pentru aceste companii!

- încrederea în măsurile guvernului a scăzut în primele 3 luni ale lui 2017;

- actuala lege a salarizării unitare, unde salariile bugetarilor sunt mai mari decât la privat pe acelaşi post, face imposibilă dezvoltarea afacerilor pe viitor din lipsa forţei de muncă. Toată lumea vrea la stat. Iar cum investiţiile străine nu vin, nu se pot dezvolta nici prin tehnologizare;

- România rămâne ţara cu cea mai mică productivitate din UE;

- oamenii sunt dezamăgiţi de actuala conducere a Ministerului fondurilor europene pentru că este imposibil să lucreze cu instituţiile statului în acest domeniu;

- politica guvernului PSD a făcut imposibilă participarea acestor companii la licitaţii publice deoarece în majoritatea cazurilor caietele de sarcini sunt făcute pentru anumite companii.

"Şi toate aceste lucruri le solicită companiile cu capital românesc care reprezintă peste 90% din companiile româneşti. Sigur, întrebarea care vă vine automat este: de unde creştere economică şi bunăstare pe care o trâmbiţează pesediştii? Iată de ce toată lumea, dar mai ales Guvernul Grindeanu minus, ar trebui să citească rezultatele acestui sondaj. Băi băieţi, criticile astea vă vin din economia reală, nu doar de la Cîţu. Care îl ştiţi pe Grindeanu, daţi-i un link la postare", a mai precizat Cîţu.