Antena 3 şi România TV, ţinta sarcasmelor lui Ion Iliescu

”Să nu lăsăm adevărul să ne strice o ştire-bombă!”, le transmite, ironic, Ion Iliescu, posturilor Antena 3 şi România TV, pe care fostul preşedinte le acuză că au dat o ştire falsă despre el şi soţia sa.
Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Ion Iliescu critică, printr-o postare pe blogul său, posturile Antena 3 şi România TV, acuzându-le că au difuzat o ştire falsă despre un presupus proces în care ar fi fost implicat.

”Să nu lăsăm adevărul să ne strice o ştire-bombă!”, le transmite, ironic, Iliescu, celor două posturi.

"Industria ştirilor false funcţionează şi în weekend.

Cu regret îi anunţ pe jurnaliştii Antenei 3 şi pe cei ai României TV că au ratat o ştire despre mine, soţia mea, şi despre cum ne judecăm noi de cinci ani pentru o bucăţică de pământ din Pantelimon (n-am aflat dacă e vorba despre cartierul cu acelaşi nume, sau despre comuna Pantelimon). Nu dau eu sfaturi jurnaliştilor, dar când trimiţi un car de reportaj să transmită în direct din faţa Înaltei Curţi, te asiguri că nu cheltuieşti banii degeaba. Adică te asiguri că nu dai o ştire falsă. Nu spun să verifice din trei surse, dar un telefon, să mă întrebe dacă este adevărat, sau nu, puteau da. Dar nici de asta nu era nevoie. Era suficient să verifice numele soţiei mele. Care nu este acelaşi cu numele pârâtei.

”În fond, de ce n-ar merita şi ratingul o ştire falsă?” pare să fie motto-ul unor jurnalişti. Sau, poate: ”Să nu lăsăm adevărul să ne strice o ştire-bombă!” Iarăşi nu dau eu sfaturi celor din presă, dar, dacă s-ar întreba serios de ce presa traversează o criză, poate ar vedea că nu concurenţa altor mijloace de comunicare este vinovată de criză. Ştirile false, da.

Aşadar nu orice Ion Iliescu este ”acel” Ion Iliescu. O morală simplă, de sfârşit de săptămână. Sfârşit de săptămână în care industria ştirilor false depăşeşte planul", scrie fostul preşedinte.